Andijviestamppot invriezen
Het is in de wintermaanden erg lekker om andijviestamppot te eten. Je kunt er dan voor kiezen om andijvie in de winkel te halen en vervolgens er een lekkere stamppot van maken. Zo kun je heerlijk smullen van een lekkere maaltijd. Veel mensen bereiden stamppot andijvie met een rookworst of een gehaktbal.

Het invriezen

Wanneer je veel andijvie hebt ingeslagen, kun je er ook voor kiezen om de andijvie in te vriezen. Andijvie kun je dan ook bij -18 graden tot 12 maanden goed houden. Dat wil zeggen dat je het dan ongeveer 12 maanden kunt eten zonder dat het bedorven raakt. Wanneer je andijvie gaat invriezen moet je de andijvie in een goede gesloten bak of zak doen. Daarna moet je het minimaal 2 minuten blancheren. Uiteraard moet je het in de diepvries bewaren.
Andijvie eten

Als je de ingevroren andijvie wilt gaan eten, dan kun je er voor kiezen om het op te warmen in de magnetron. Maar je kunt er ook voor kiezen om de andijvie op te bakken in een koekenpan. Het verschilt per persoon vaak welke manier je lekker vindt. Daarom doe je er goed aan om beide manieren te proberen.