Waarom andijviestamppot?

Naast dat andijviestamppot zo lekker is, is het ook nog eens heel gezond!
Tijdens de wintermaanden is het vaak toch best koud en kan je lichaam wel wat extra vitaminen gebruiken. Andijviestamppot is daarom een goede optie als je jouw immuunsysteem een boost wilt geven.

Andijviestamppot kent vele voordelen zoals dat het goed is voor je botten, dat het een positief effect heeft op de bloeddruk en daarnaast is het ook nog eens goed voor de darmflora. Een groente met vele voordelen waar je zeker gebruik van moet maken.

Hoe zorg je voor voldoende afwisseling als je vaak andijviestamppot eet?

Als je een echte fan bent van andijviestamppot kan het soms ook wel lastig zijn om voldoende afwisseling te vinden gedurende de week. Elke dag hetzelfde is niet altijd een optie.

Wissel daarom genoeg af door ook eens te kiezen voor bijvoorbeeld een lekkere pasta met tonijn. Door deze afwisseling krijg je nog meer variatie in voedingsstoffen waardoor je lichaam in een juiste balans komt als het gaat om de juiste vitaminen binnenkrijgen.

Nagerechten die je kunt serveren

Als je lekker hebt genoten van je heerlijke andijviestamppot dan is een lekker nagerecht toch best fijn om naar uit te kijken. Dit moet dan niet te zwaar zijn omdat je vaak toch al best vol zit na een goede stamppot. Wat wij erg lekker vonden na een andijviestamppot is toch wel een limoncello tiramisu.

Dit frisse dessert is echt de moeite waard om eens te proberen. Het smaakt naar de klassieke Italiaanse tiramisu, maar door de Limoncello wordt er een extra dimensie toegevoegd aan dit nagerecht. We kunnen er lang over doorgaan maar eigenlijk moet je dit zelf ervaren. De limoncello tiramisu is een echte aanrader!

Op welke manieren kun je dit het lekkerst klaarmaken?

Je kunt andijviestamppot lekker klaarmaken door er bijvoorbeeld spekjes doorheen te doen en er een lekker stuk vlees bij te maken. Dit zorgt ervoor dat je veel afwisseling hebt terwijl je eet en ook veel verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Je kunt er ook een lekkere jus bij maken om het geheel wat sappiger te maken.

Wat zijn de grootste voordelen?

De grootste voordelen zitten ‘m toch echt in de voedingsstoffen van dit gerecht. Doordat het zo veelzijdig is, leef je er heel gezond door. Natuurlijk is het wel verstandig om ook andere gerechten te blijven eten. Zoals ook al eerder is gezegd, is het belangrijk om te blijven variĆ«ren. Er zit veel ijzer, vitamine A, C, calcium in deze gezonde groente. Je kan wel zeggen dat dit een echte superfood is. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te bereiden en kun je het gebruiken bij tal van gerechten. Je kunt het dus op heel veel verschillende manieren klaarmaken.

Een ander voordeel is dat je het op grote schaal kunt klaarmaken. Als je dus veel familie en/of vrienden hebt die komen eten, kun je gemakkelijk een grote andijviestamppot neerzetten.

Kortom andijvie is een heerlijke groente die ook nog eens supergezond is. Als je weer boodschappen doet, moet je de andijvie zeker op je lijstje zetten.

Plaats een reactie